onsdag 12 december 2012

12-12-12


 
 Från trädgården, vet inte vad det är för nåt men dom är i alla fall vackra!

I dag fick vi ihop datakomunikationen så att det blir lättare att administrera anläggningen hemifrån.
Som vanligt var det lite motstånd att få igång sakerna och det skedde inte utan handpåläggning, men så är det ofta med såna här system som ska prata med andra datasystem. I morgon ska jag fortsätta med SCADA kommunikationen tillsammans med en tekniker från Anglo Platinum så att alla mätvärden kommer in till dom på ett bra sätt.

Vi körde även att par mätningar för att se om de ändringar jag gjort i programmet fungerade.
Allt OK efter lite justeringar och nu väntar vi bara på de saker vi skickade för flera veckor sedan.

Utan dem är inte hela jobbet gjort så de 4 dagar door to door service vi blev lovade av fraktföretaget börjar närma sig 3 to 4 weeks! Sakerna är fast i tullen i Johannesburg utan någon förklaring.

Alla papper är tydligen i ordning så jag har ingen aning om vad som hänt.
Andra jobbar med detta och nu börjar det hända saker när Anglo Platinum är inblandade. Samtidigt har vi ett stort beslut att ta här nere. Ska vi chansa och vänta på ett paket som kanske kommer så att vi kan göra klart jobbet. Säga att vi kommer tillbaka "nån gång efter nyår", eller kanske säga att ni får göra klart jobbet själva. Snart är det Jul och då vill alla vara hemma hos sina familjer. Flygstolarna tar slut eller finns att köpa för 35000:- enkel resa.

Om dom gör klart jobbet här nere själva utan att vi är med och provkör så kan det bli så att man missat ett komma eller en 1 eller 0 i programmet som gör att det inte funkar, och då är det mitt fel och jag har bara att ta mig ner hit på ett plan på egen bekostnad. Som grädde på moset så är det svårt att få jobba över på helgen samt att det är helgdag här på Måndag.
Har inte paketet kommit senast Fredag morgon så lär det inte dyka upp förräns tidigast Tisdag. Våran plan A hemresa är bokad till denna Fredag kväll med hemkomst Lördag. Om inte det funkar så är vi hemma tidigast Onsdag eller Torsdag nästa vecka!


Lawrence igång i trädgårdsgrillen, kyckling penslad med kryddig grillolja efter eget recept som han inte den här gången heller avslöjar!

På kvällarna äter vi gott och pratar mycket om olika saker. Intressant att träffa Paul som bor här nere och är med och hjälper oss. En annan värld med andra förutsättningar men även mycket som är lika.

Och så här blev det. Grillad kyckling, klyftpotatis, morötter och stuvad blomkål, samt en kall Castle!


Vi får se vilket beslutet blir under Torsdagen angående resten av tiden. Mer om det i morgon.
/Peter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar