måndag 10 december 2012

Tillbaka i Sydafrika igen!

 Swissair Airbus A340-400 under inflygning över kåkstäderna i Johannesburg.

Måndag och ny arbetsvecka men inte i Enköping. Jag är tillbaka i Polokwane igen tillsammans med Jan-Peter och Paul här från Sydafrika.

Jag lämnade ett riktigt snöigt Sverige på Söndagen och flög till Zurich för att byta till den större maskinen. Där var det snökaos och när vi skulle landa blev det en "go around" på grund av att det var ett plan framför som inte kom av landningsbanan i tid. Full gas och en rundsväng runt Zurich på 15 minuter sen var vi nere. Resan till Johannesburg gick bra men vi kom iväg en timma försenade på grund av snön. Det blev avisning och väntande på passagerare som var försenade med andra flyg.
 Grönsakshandlare längs vägen utanför Polokwane.

Vi landade i ett somrigt Johannesburg med +25-26 grader och lätta moln. Iväg till Hertz för att hämta ut hyrbilen och sen norrut i 3,5 timmar i vänstertrafiken.
Vi åkte till Platinaverket på en gång för att börja fixa med diverse papper och en hälsokontroll. Vi missade kontrollen p.g.a. att vi kom strax innan 16:00 men våra passerkort fungerade sen senast! Det var som ni kommer ihåg svårt att komma in men är man inne så blir man tydligen kvar. Iväg till hotellet i stället.
Mitt rum ser ni rakt fram på bilden.

Självporträtt i trädgården. Lite sliten efter 24 timmars resa.

Magnolian blommar och luktar jättegott!

Det blir som förra gången, iväg 06:30 och nu hoppas vi att det rullar på ordentligt med jobbet.
Tidigt i säng i kväll men vi fick i alla fall lite grillad kyckling i trädgården av Lawrence, hotellets allt i allo som hade full koll och kände igen oss sen vi var här i Juni.

/Peter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar