lördag 15 december 2012

Sista arbetsdagen för den här gången!

 Trädgården där jag bor, på Lördag morgon innan avfärd mot arbetsplatsen

Det blir mycket bilder på väg till jobbet, på jobbet och "hemma" men det är ju där vi vistas hela tiden! Nu är i alla fall arbetet avslutat och allt vi skulle utföra är klart. Bara ett par dagars förskjutning mot plan men det är ingenting med Sydafrikanska mått mätt.
 Trädgårdsmästaren är alltid igång tidigt och vattnar, plockar pinnar och löv så att det ska se snyggt ut.

I dag var det återigen en varm dag och det gick åt många vattenflaskor, inte bara på grund av värmen utan nu var vi ute i skiten och krälade för att bygga om det sista och provköra m.m. Dessutom är våran utrustning utspridd på två olika våningsplan så det blir mycket spring upp och ner för trappor under dagarna.
Ingen dag utan överraskningar, på eftermiddagen havererade den stooora kompressorn som förser hela smältugnen med kringutrustningar (som våran) med tryckluft. Utan den var det bara för oss att hitta på annat och invänta att felet skulle fixas. I och med att det var hela processen som fick problem så blev det full fart på alla och felet fixades efter nån timma. Hade det bara varit vår utrustning som drabbats så vet man inte när man fått hjälp! :-)


 Inne på smältverkets område
En hel flock med Impala, jag har sett dom flera gånger på längre avstånd men den sista dagen dök dom upp framför bilen!
Många rör, ledningar och kablar på ett sånt här ställe!

Nu är det ledigt under Söndagen, eller ledigt, vi ska packa ihop och senare ta oss ner till Johannesburg med hyrbilen för att hoppa på ett fullbokat plan till Zurich. Snart hemma i verkligheten och snön igen.

/Peter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar