tisdag 11 december 2012

Första riktiga arbetsdagen

Ni som följt den här bloggen tidigare vet ju att det är en hel del byråkrati man måste klara av innan man kan köra igång och jobba. Det som var bra den här gången var att vi slapp göra lungröntgen på stan innan vi kunde göra hälsoundersökningen ute på smältverket. Det hade inte gått 6 månader sedan senast så då kunde vi hoppa över den, även om det var kreativt räknat i min kalender men det tackar vi för. Vi var friska och godkända ur en medicinsk synvinkel så nu fick vi ta oss iväg till "safety officer" för att uppgradera våran "safety file" vilket är en pärm med en massa papper och dokument angående risker m.m. på arbetsplatsen. Pärmen var redan upprättad sedan förra gången så det sparade oss en massa tid. Dom slet bara ut alla inaktuella papper och infogade de nya. Fingeravtrycken behövde vi inte heller lämna denna gång, dom utgick ifrån att dom är dom samma. :-)
 
Jag träffade smältverkskatten igen, den var kvar i samma blomrabatt utanför kontoret men nu med ett par kattungar. (se inlägg 5 Juni)


Strax före 12 var alla papper klara och påskrivna och då fick vi äntligen komma igång och jobba. Vi kollade över statusen på utrustningen och körde igång med diverse jobb.
För er som är tekniskt intresserade så kommer vi bland annat att uppgradera utrustningen med nya IP-adresser, installera Anybus kommunikation via Profinet, samt ordna så att våra anläggningar finns med i smältverkets SCADA-system. Med andra ord, en del av det vi gör nu gör att man i princip gör våra utrustningar åtkomliga hemifrån så att man kan övervaka och om det behövs, ändra våra program i PC och Siemens S7 plc-system. Sen så ska vi bygga om och uppgradera en del av el och mekanik så att mätningarna blir mer driftsäkra. Kunden har efter att affären genomfördes ändrat driften i smältugnen vilket gjort att våra förutsättningar ändrats. Därför har de köpt in dessa förändringar.
På vägen hem efter jobbet körde vi om ett av alla flyttlass man kan se. Det här var ett av de värsta på länge. Surrat med rep och med en barnvagn upp och ner högst upp. Skulle man bli stoppad hemma om man kom så här med bil och släp? :-)

I morgon ska jag berätta lite om tullen här nere. Vi skickade ju ner en del saker för ett antal veckor sedan, som vi behöver till denna ombyggnad. Tror ni dom kommit fram?

/Peter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar