torsdag 13 december 2012

Varmt!

 
I dag var den varmaste dagen sen vi kom. Runt 30+ men det var nog 40+ inne vid smältugnen.
Jag fortsatte med en del programmering tillsammans med Anglos personal. Sen så provkörde vi en del av mjukvaran som vi installerat och det såg ut att funka efter nån snabb ändring.
 
 
Programmerarnas tillhåll på smältverket. Jag fick en gäststol några dagar.
 

Sen så reparerade vi en mätlans dom kört sönder så det finns några i reserv. Under eftermiddagen var det dags för en hel del "dirty work" ute vid anläggningen. Vi började riva de delar som ska bytas ut och modifieras, om nu paketet kommer. Det var kvar i tullen i dag men en höjdare här på smältverket är i Johannesburg och i morgon bitti räknar dom med att det ska kunna hämtas ut. Han kör då upp till Polokwane direkt men det kommer inget före lunch i alla fall eftersom det är 3 timmars bilkörning upp hit. Vi får se vad som händer i morgon. De flesta jobbar bara till 12:00 eftersom det är långhelg och röd dag på Måndag.
Efter arbetsdagen ser man ut så här och man är bara ren runt mun och näsa eftersom man måste ha skyddsmask på sig vid arbete ute vid ugnen. Bara en gång fick vi springa ut ur verket på grund av för höga svavelninåer runt ugnen. Men det vädras ut efter 10 minuter.


Efter jobbet tog man en snabb dusch för att spola av det värsta. Sen ut i poolen!
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar