lördag 9 juni 2012

Halv arbetsdag



I väg tidigt i morse igen. Inte så många på plats förutom produktionspersonalen.
Vi fick hjälp med pappersarbetet av Shawn från företaget PDH som gjorde all dragning av elkablar och montage av elskåp m.m. När vi fått klartecken och påskrift av driftledningen gav vi oss ut i anläggningen och fixade de 2 mätlansar som var kvar att reparera. Skarvning av kablar och att rikta upp allt böjda delar tog ett par timmar men det blev bra till slut.

Jan-Peter Nilsson från Agellis tar en frukostmacka medans Paul Mitchel från Sidermet som är vår kontakt fixar pappersarbetet med Shawn från PDH.

Efter det så justerade vi upp lansdrivningsmekanismen så att den står i lod. Den lutade lite granna förut. Efter justering så ser det ut som om att vi precis ska kunna träffa det hål dom har gjort i ugnens lock för våra mätlansar. Hålet är i dag provisoriskt tätat och igensatt så det går inte att använda tills vidare.
Vi fortsatte med att provköra rörelser och lans upp och ner samt positionering till laddläge m.m.
Allt ser ut att stämma perfekt mekaniskt så Janne har gjort ett bra jobb hemma på konstruktionsavdelningen.

Vi fick reda på att ugnen ska stängas ner på Måndag morgon för ett akut reparationsjobb och då kommer dom även att fixa till det där eländiga hålet i ugnen för vår mätlans. När dom startar upp igen vet dom inte riktigt, det beror på utfallet av reparationsarbetet men vi borde kunna provköra skarpt på Måndag kväll, jag håller tummarna för det i alla fall.

Paul fixade så att alla mätsonder som vi ska använda lyftes upp till det plan där utrustningen är. Vi provade dom också och det såg ut att stämma bra med längder m.m.
Efter det så kollade vi datakommunikation mellan vårt styrsystem och Agellis datasystem och det funkade också bra och skickades dit det skulle och kom även upp på operatörernas skärm. Vi ska ju ta fram en massa mätvärden från deras smältugn så det är viktigt att den biten fungerar bra och presenteras på ett snyggt sätt. Inte så mycket mer att göra på verket i dag. Jag har lite att ändra i styrprogrammet för att finputsa det hela men det kan jag lika gärna göra på hotellet.

Vi åkte hem vid lunch och nu ska vi åka till ett shoppingcenter och kolla lite. Sen får vi se vad det blir. I morgon får vi inte jobba så då blir det vilodag och förhoppningsvis kommer vi att få se lite vilda djur då. Vi får se vad som händer.
Rökgasreningsanläggningen som tar bort allt damm från ugnsbyggnaden. Smältverket i bakgrunden.


Kylvattentorn där kylvatten från processen svalnar och renas.


                                     Kylvattentornen till vänster och smältverket till höger

Dagarna rullar på och min originalplan var hemresa på Söndag men den bokades om till Tisdag. Nu lutar det åt Onsdag eller Torsdag ser det ut som. Mitt jobb är i princip klart men jag kan inte dra hem utan att det provats skarpt ett antal gånger. Det är lång väg tillbaka hit om nåt skitfel gör att vår maskin inte uppträder som den ska. Nu betalar Anglo Platinum vår tid och alla omkostnader men åker man hem utan att gjort helt klart eller slarvat så kommer vi att få stå för att det fixas till.

Jag har ingen lust att vända igen när jag mellanlandar i Frankfurt på väg hem! :-)
/Peter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar