tisdag 12 juni 2012

Sakta men säkert


I morse var ugnen avstängd för diverse arbeten. Den är ju annars i kontinuerlig drift och fylls på med råmaterial uppifrån och det färdigsmälta tappas ut med jämna mellanrum.


Många elkablar på såna här ställen

Vi väntade ju¨på att få det eländiga hålet i locket på ugnen fixat och det kunde bara göras vid ett driftstopp.  Man får helt enkelt inte vistas där under drift. Dagen gick men det hände inte så mycket mer än att vi höll lite kurs för nån mer från underhåll och sen också från driftledning och produktionsfolk.

Det blev solnedgång över smältugnen och vi var fortfarande kvar.

Jag jobbade vidare med lite justeringar och finputs av programmet. Det framkom ett par funktioner som dom ville ha inlagt, med tanke på säkerhet.

Till slut dök det upp folk som skulle fixa våra saker och det dom hade med sig som skulle monteras var inget som vi kunde godkänna. Dom fick ta sig tillbaka till verkstaden och göra om.
Paul och Jan-Peter vaktade på killarna så att det skulle bli rätt och riktigt samt att dom inte skulle få för sig att gå hem innan jobbet var klart, man vet aldrig!


Till slut blev det fixat och klart och nu ska processen starta upp igen och i morgon bitti har vi då förhoppningsvis möjlighet att äntligen få köra lite skarpt i ugnen. Jag håller tummarna för det.
Snabbt iväg hem till hotellet för försenad middag och sen så händer inte så mycket mer i dag.

/Peter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar